Fietsen vanaf de boerderij

Vanwege corona hadden we zaterdag 8 mei 2021 een nieuwe startlokatie: De Menmoerhoeve in Etten-Leur.

Een achttiental  Ambassadors en introducees verzamelden zich voor de start bij de mooie witte koeien. Gezeten op strobalen genoten  we van een lekker bakkie en verse appeltaart.

De mannen uit Woensdrecht waren op de fiets gekomen en reden die dag in totaal zo’n 160 km. Vooral goede training  voor Jan Prop want die gaat binnenkort in 3 dagen 900 km fietsen voor het goede doel!

Om half tien vertrokken wij in twee groepen. Jos had een mooie tocht uitgezet van 80 km in de vorm van een soort acht. Veel draaien en keren. Het waaide behoorlijk en er dreigde regen. Die kwam inderdaad in het laatste deel van de tocht, zodat iedereen toch wat nattig werd.

De groep Woensdrecht/Roosendaal met de snelle fietsers draaide natuurlijk een gemiddelde van dik boven de dertig.

Maar vlak ook de tweede groep niet uit. Ons nieuwe lid Jolanda van Oyen en haar introducee verschenen op de fietsen  waar vorig jaar Marianne Vos en een ploegmaat op reden. En zij fietsten ook als kampioenen, waarbij zij samen veel kopwerk deden. Op een gegeven moment werd met hen op kop zelfs de 40 km/u aan getikt. Enkele heren amechtig hijgend in hun kielzog maanden tot een wat beschaafder tempo…..

Weer terug bij de koeien lieten we ons de broodjes kroket goed smaken.

Einde van een leuke rit. Dit keer ivm corona zonder onze motards en met 2 spelregels: niet spugen en niet uit je neus blazen!