Verslag van een motard over de toertocht 25 juni 2022 vanuit Meersel-Dreef

We waren bij de Paters aan de start met 12 man (incl.Ger en John). Sorry 1 vrouw (Yolanda) en 11 mannen. Hier hebben we eerst wel “tachtig” weer-apps bekeken, besproken en uiteindelijk naast ons neergelegd. Watjes waren er immers niet. Dus met EEN kranige ploeg gingen we goed gemutst van start. Jan Kees is onderweg aangesloten. Er zat een gestaag en prettig tempo in de groep. Heel de tocht dreigingen van regenwolken en een geschrokken hondje.

Bij Horendonk was een wielerronde bezig en moesten we omdraaien. Terug via Scham en de Leegtestraat en via de geplande route over Achtmaalsebaan verder richting Achtmaal / Pannenhuske. Zo zijn we ongeveer 8.9km misgelopen.

Op het terras van het Pannenhuske hebben we twee of drie druppels gehad. Dus stelde niets voor. Even genoten van de koffie, thee, fris en appelgebak met/zonder slagroom. Uiteraard ook de verhalen van onze renners over allerhande fietsevenementen aangehoord. (Oh, ja en vragen gesteld over mijn eigen stadsfiets – 6 weken geleden derailleur naar de knoppen – en mijn E-bike van augustus met vorige week een kapotte derailleur… Dat leek op een luchtbel in de aluminium pad.. grmbl) Zoals altijd gaat het opstappen dan heeel snel. De vouw en mannen waren dan ook rap op weg.

Ger en mijzelf (via communicatieset in contact) viel het op dat door die tussenstop – of was het de goede drank met appelgebak – de snelheid ineens naar 35 tot zelfs even 39 km/u opliep. Gelukkig werd dit weer getemperd naar de afgesproken cruise-snelheid.

Vlak voor Ulvenhout bij de brug over de Mark begon het even door te regenen. Daar heb ik mijn regenjas aangetrokken om te voorkomen dat mijn leren pak na drogen te hard zou worden. EN ja maandag 27-6 moet die zeker weer droog zijn voor de 4e KNMW voortgezette rijopleiding EN ook voor de Onbeperkte Vuelta van woensdag 29-6 t/m zondag 3-7.

Maar uiteindelijk na 1 km was het gelukkig weer droog. NIET geschrokken door dit miezer buitje haakte Jan Kluytmans in Ulvenhout af. Hij was gewoon thuis.

Ook haakten hier nog een paar man af. Daardoor waren we aan de finish met nog zo’n 9 vrouw/man.

De laatste km’s werd door Yolanda aangegrepen om haar beste beentjes voor te zetten. Met een ongewoon nog frisse inzet hing ze aan me…uh mijn motor. Dat lieten anderen niet aan zich voorbij gaan en haakten ook aan. Zo konden we de laatste km’s met soms tegen de 39km/u afleggen. Over afleggen gesproken…Ik meen dat Paul ook bijna vanwege de laatste spurt…ja afgelegd kon worden.

De paters (althans de uitbaters van het abdij establishment) serveerden ons heerlijke lunchbroodjes, koffie, thee, fris en een biertje.

Allen weer dank voor deze fijne, leuke ochtend ZONDER lekrijden of andere strubbelingen en tot ziens.