Vierdaagse zomertoertocht “Rondje Nederland”

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
06/07/2023 - 09/07/2023
Hele dag

Vanaf 2016 organiseren we ieder jaar een meerdaagse fietstoertocht.

Ieder jaar opnieuw weer is deze activiteit voor veel leden  een hoogtepunt. Vier dagen samen met elkaar optrekken draagt bij aan het clubgevoel. De animo om deel te nemen blijft groot. Reden temeer om deze activiteit ook dit jaar weer in ons programma op te nemen. Na onze presentatie tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst op 19 januari jl., ook voor degenen die hierbij niet aanwezig konden zijn, hier de zaken nog eens op een rijtje.

Dit jaar willen we, na ruggespraak met de leden van de klankbordgroep en na afweging van alle ingebrachte suggesties,  graag een copie van onze allereerste vierdaagse toertocht in 2016 maken. Dit is een Rondje Nederland, volgens de deelnemers van toen een van de mooiste meerdaagse tochten tot nu toe.

Van donderdag 6 juli t/m zondag 9 juli 2023 maken we in 4 dagen een tocht van ca 600 kilometer door Nederland. Ook dit jaar weer met verzorging onderweg, volgbus voor vervoer spullen, hulp bij pech, opvang voor uitstappers en overnachtingen geregeld. En voor wie geen vier dagen wil of kan bestaat de mogelijkheid onderweg aan te haken omdat alle vertrekplaatsen per trein bereikbaar zijn. We houden het tempo rustig, dus dit is te doen.

De tocht voert ons vanaf West-Brabant via Hoek van Holland langs de Noordzeekust naar Castricum. Tweede dag door Noord-Holland, Afsluitdijk over en naar het Friese Oudemirdum. Derde dag over de Veluwe en via Hoog Soeren, Hoenderloo en Arnhem naar de omgeving van Nijmegen (Berg en Dal). En de vierde dag de laatste 135 kilometers terug door het Brabantse land naar het vertrekpunt.

We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om een copie van onze eerste meerdaagse tocht te maken maar helaas is dit niet helemaal gelukt. Desondanks hebben we toch een mooie overdruk.

Ten eerste: de route, op de eerste dag zien we dat de Haringvlietbrug bij Willemstad in deze periode tijdelijk voor alle verkeer is afgesloten, ook voor fietsverkeer. We moeten dus omrijden via de Moerdijkbruggen. Verder begrijpen we dat de veerpontverbinding tussen Rozenburg en Maassluis op dat moment mogelijk nog uit de vaart zal zijn. Wellicht geldt dit alleen voor het autoverkeer, maar als dat nodig mocht zijn dan kunnen we via de Beneluxtunnel rijden. Op de tweede dag zien we dat de Afsluitdijk gedurende langere tijd (tot 2025) afgesloten is voor fietsers. We worden over dit traject (ca 30 kilometer) door RWS vervoerd met een bus, waarin ook de fietsen mee kunnen.

Ten tweede: we kunnen niet meer terecht in dezelfde overnachtingslokaties van 2016. Deze zijn reeds volgeboekt, hebben een andere bestemming gekregen of zijn intussen van eigenaar gewisseld. Maar we zijn er uiteindelijk in geslaagd om in de directe omgeving andere locaties te vinden die voldoen aan onze wensen. Wensen die o.m. te maken hebben met voldoende bedden voor onze te groepsgrootte, veilige stallingsmogelijkheden voor onze fietsen en beschikbaarheid van een stroomvoorziening voor onze volgbus.

Tot zover de uitleg over ons plan. Dan nu onze praktische zaken.

Uiteraard kan deze tocht alleen doorgaan bij voldoende deelname. We hebben de hotels in optie genomen, maar deze optietermijn  loopt op korte termijn af. Vanwege het naderende hoogseizoen wordt verlenging erg lastig. Dus we moeten op korte termijn (binnen 14 dagen) weten of het doorgaat en hoeveel kamers er gereserveerd moeten worden. Dit betekent dat we graag uiterlijk op 4 februari willen weten wie er meegaan.

Wat verder van belang is dat we te maken hebben gekregen met de fors gestegen kosten voor overnachtingen en maaltijden ’s avonds. Dit betekent dat we, na de aardige bijdrage in de kosten van CAWB, voor drie overnachtingen inclusief maaltijden en proviand onderweg uitkomen op een eigen bijdrage van € 275 per deelnemer, dit exclusief de consumpties ‘s avonds. Voor dit bedrag ben je vier dagen weg van huis, van je werk en van je dagelijkse beslommeringen! Vier dagen fietsen, lol maken en genieten, samen met je fietsmaten!

Uitgangspunt hierbij is een kamer voor 2 personen. Als je liever een kamer voor alleengebruik wilt dan kan dit ook, uiteraard voor zover de accommodatie voldoende ruimte heeft en tegen bijbetaling van de daaraan verbonden extra kosten.

Jij gaat toch ook mee?

Geef je op via de website uiterlijk voor uiterlijk 4 februari as.  Als je graag een kamer voor alleengebruik wenst geef dit door aan Jos, dan kijken wij of dit past binnen de mogelijkheden. Als je minder dan 4 dagen meekunt geef je je toch op via de website en laat dit ook weten aan Jos, zodat hij daarmee bij de noodzakelijke reserveringen rekening kan houden. Bij eventuele latere aanmeldingen zullen we kijken wat we nog kunnen regelen. We kunnen in dat geval geen bed  garanderen.

Nadere info nodig? Bel of mail Jos Hereijgers 06-48144321 (j.hereijgers@ziggo.nl) of Bert Kandel 06-51107351 (aebertkandel@gmail.com).

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VOLGEBOEKT! INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

route donderdag 6 juli: afstand 166 km

de link naar deze route:https://www.komoot.com/nl-nl/tour/1138405899?ref=wtd&share_token=ajDYBW7lbRextBDlUmrWuiogYV8Pl8DMwNz2Kd1OXQmMiuFZsv

route vrijdag 7 juli: afstand 143 km (vervoer over Afsluitdijk met bus)

de link naar deze route: https://www.komoot.com/nl-nl/tour/996259228?ref=wtd

route zaterdag 8 juli: afstand 160 km (alternatief 174 km)

De link naar deze route: https://www.komoot.com/nl-nl/tour/999988392?ref=wtd

Alternatieve route:

Er is voor deze dag een alternatieve (en ook mooiere) route beschikbaar. In deze route mijden we de vlakke en open NoordOostPolder en rijden we via Ossenzijl door het fraaie Nationaal Park De Weerribben. deze route is 14 kilometer langer en komt uit op een totaalafstand van 174 kilometer.  Voor vertrek kunnen we afspreken welke route we deze dag volgen.

de link naar deze alternatieve route is: https://www.komoot.com/nl-nl/tour/996262127?ref=wtd

 

route zondag 9 juli: afstand 129 km

 

de link naar deze route: https://www.komoot.com/nl-nl/tour/996499959?ref=wtd

Al ingeschreven:

 • Jan Kluytmans
 • Bert Kandel
 • Edwin Boot
 • Hans Krämer
 • Anton van Gaalen
 • Peter Verheijen
 • Jan Verwiel
 • Joost Frencken
 • Edwin Visser
 • Wijnand de Bruijn
 • Svajune
 • Lars van der Beek
 • Jan Prop
 • Yolanda van Oyen
 • Hans Janssens
 • Marc goetschalckx
 • Irene Welling
 • Andre Michielsen
 • Cor Smits
 • Wim voeten
 • Frank Blijlevens
 • Frank Blijlevens

Schrijf je nu in!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.