Netwerkavond met Stef Clement

Drie dagen voor de start van Tour 2020 kregen 35 Ambassadors en introducees van Stef Clement een boeiend inkijkje in het peloton. Maar vooral bood Stef een inkijk in de prof als mens. Hij vertelde hoe zijn huwelijk strandde, over het gebrek aan coaching vanuit de ploegen en het zwarte gat waarin hij na zijn carrière belandde.
“Als papa weer enkele dagen thuis kwam in Made sliep hij in de garage in een zuurstoftentje. Dat is niet goed voor je huwelijk, maar ook niet voor je vaderschap”.
Stef, inmiddels gescheiden en in Utrecht samenwonend, heeft van zijn zoons te horen gekregen dat hij nu wel een leukere papa is. En in november krijgt hij, als alles goed gaat, een derde zoon!
 
Stef Clement reed alle grote rondes meerdere keren, werd vier keer Nederlands kampioen tijdrijden en 3e op het WK tijdrijden. Hij werkt nu onder meer als commentator voor de NOS. “Als profwielrenner ben je egoïstisch. Ik was ook gewoon verslaafd aan endorfine. Maar dat heb je allemaal zelf niet zo in de gaten. Daarom is het van belang goed gecoacht te worden. En in het wielrennen lopen er eigenlijk niet zo veel goede coaches rond”.
 
Uiteraard ging het ook over de kansen van zijn voormalige ploeg Jumbo Visma.
“De ploeg moet niet te gretig zijn, zoals in de Dauphine”, vond Stef. “Ze moeten in het begin niet teveel aandacht naar zich toetrekken en daarmee energie verspillen.Laat toch eerst de andere ploegen het werk doen, laat die hun eigen bordje leeg eten”. Stef voorspelde dat de Tour in etappe 13 ontploft op vrijdag 9/11 met 50 kilometer klimmen.Een omineuze datum. Hoewel Stef aanvankelijk  Roglic als grootste kanshebber zag denkt hij dat de recentste val van Roglic veel gevolgen kan hebben, zodat Tom Dumoulin als grootste kanshebber op doemt.
 
Stef wist wel raad met de vele vragen van het als altijd uiterst deskundige publiek.
Alleen toen werd geopperd dat zijn maat Steven Kruijswijk vaker naast de fiets lag dan erop zat werd hij even geprikkeld: “Alle renners in het peloton vallen. Maar sommigen krijgen meer media-aandacht….. Ik ben het dan ook helemaal niet eens met deze suggestie”.
 
Vanwege Corona werd deze avond niet bij een van de Ambassadors in de bedrijfskantine gehouden, maar in de grote zaal van de Menmoerhoeve in Etten-Leur.
Wij zullen volgend seizoen voor vrijdagmiddagritten ook die locatie gaan gebruiken, naar Pannehuuske en Toontje Schoen.
 
De voorzitter liet verder weten dat het door Luuk Roozeboom cs te organiseren spetterende eindejaarsevenement vanwege de Coronavoorschiften momenteel niet kan doorgaan. Dit houden we zeker tegoed!