4-daagse zomertoertocht door Nederland

Een tiental onverschrokkenen heeft vorige week  een grote vierdaagse ronde door Nederland gemaakt. Via Vierhouten, Zwolle,Giethoorn,Sneek, Hardegarijp ( langste dag met 185 km) terug naar het zuiden: Ruinen, Holterberg,Almen, Dieren, Posbank, Zaltbommel, Zevenbergen. Zie Strava en de mooie plaatjes hieronder.
 
Jos had zich bijzonder ingespannen om goede hotels te regelen en een mooie route te presenteren. Helaas kon hij zelf niet mee vanwege een zenuwbeknelling in de rug.
Ook verder rustte er geen zegen op het begin van deze tocht. Twee potentiële deelnemers konden niet starten vanwege een blessure na een valpartij en een acuut familieprobleem. En even voorbij Nieuwegein sloeg het noodlot toe. Twee aan twee rijdend op een fietspad werd het wegdek ineens wat overschaduwd. En precies daar, dus moeilijk zichtbaar, was er een enorme wortelopdruk. Dat veroorzaakte een forse valpartij. Enkelen tuimelden wat fortuinlijk in de bosjes. Maar Peter Verheijen en Frank van Gils raakten het asfalt hard. Zij zijn in het ziekenhuis onderzocht en verbonden en konden daarna weer naar huis.
Als reddende Engel trad de snel telefonisch gewaarschuwde Cor Seijkens op. Hij nam met zijn Jumbo-Visma bestickerde Volvo de fietsen mee en bracht het onfortuinlijke tweetal naar huis. Inmiddels maken Peter en Frank het weer goed met 2 hechtingen en schaafwonden. Gelukkig geen blijvend letsel.

 
De rest vervolgde enigszins aangeslagen de lange tocht. Uiteindelijk hadden we naar het Noorden behoorlijk wind mee. Alleen de laatste dag was het 160 km beuken tegen de forse ZW- wind. We hebben maar enkele druppels regen gevangen. In Ruinen – net als 3 jaar geleden- barstte er noodweer los maar wij konden nog net een ons inmiddels bekend café in duiken. Achteraf bleken er in die buurt nogal wat bomen te zijn geveld door de storm. Even tevoren hebben we op de hei bij Dwingeloo een 1,5 meter statieportret gemaakt!
Alles bij elkaar was het toch weer een memorabele tocht met heerlijke Betuwse kersen als toetje!