1e Toertocht van de Assos-store Meer (Belgie)

Zaterdag 6 april reden wij  een mooie tocht vanuit de nieuwe Assos-store van Svajune en Wijnand de Bruin in het Belgische Meer.

Eregast was Joop Zoetemelk, maar ook zijn zoon -directeur bij Assos liet zich niet onbetuigd. Joop had de avond ervoor samen met Svajune haar nieuwe store geopend. Een prachtige winkel en flagshipstore voor Assos.

Er fietsten 30 Ambassadors en 50 fietsers van clubs en relaties van Svajune en Wijnand. De drie groepen hielden zich goed aan de richtsnelheid en de instructies  van de wegcaptains en zo verliep alles heel veilig. Het traditionele Ambassador-appelgebak nuttigden wij in Rijen en daarna ging het via Alphen en Chaam richting Meerle. Rijdend in de tweede groep werd uw voorzitter ineens overvallen door een geweldige tempoversnelling, ingezet door de Belgen die daar kennelijk elke week zondags elkaar 5 kilometer uitdagen. Na het dichtrijden van een gat zaten wij ineens dik boven de 40 km/uur. Strava  gaf na afloop zelfs een max van 49 km aan! Wel leuk, maar voor even. Bij Meerle werd dan ook in de remmen geknepen en gewacht op de laatsten.

Na afloop werden wij door ons gastechtpaar getrakteerd op een goed gevuld pastabuffet en een Belgisch biertje.

Inmiddels was het zonnetje gaan schijnen en zo was het aangenaam Belgisch uitrusten.

Bedankt Svajune en Wijnand en veel succes met de Assos-store!