Toertocht oktober 2015

Zaterdag 17 oktober reden maar liefst 34 Ambassadors en introducees in drie groepen de afsluitende rit vanuit  Rijsbergen.

Nieuw was dat in  de snelste 100km-groep twee jonge neo-profs als gastrijders het tempo aangaven. Dat waren Jan Maas van het Rabobank Development Team en Rob van Broekhoven van de opleidingsploeg van wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel. De beide mannen zijn half neo-prof half student en lopen stage in de gemeente Woensdrecht. Deze mannen en de beide Woensdrechtse wethouders Lars van Beek en  Jeffrey van Agtmaal slaagden er samen met Adriaan  van Zijp in op een bepaald moment het tempo boven de 40 km/uur te brengen als een soort kopgroep. Daarachter was het zwaar buffelen.

Deze rit meldde zich in de 100 km ploeg ook een dame, Ellen van den Doel. Zij wil volgend jaar ook bij ons gaan fietsen en gaat zich sterk maken voor het werven van dames uit onze doelgroep.Vorig jaar haakten helaas twee dames af als deelnemer, dus Ellen is zeer welkom.

Behalve de snelste groep, die de 100 km. in hoog tempo afdraaide, was er ook nog een groep die 100 km. met een gemiddelde van 30 km/uur reed. De derde groep reed 80 km met een gemiddelde van 28,5. Allemaal dus weer goede prestaties.

Golfbaan De Turfvaart in Rijsbergen verzorgde de koffie en de voortreffelijke lunch.

Het weer zat ook behoorlijk mee, zij het dat het wegdek hier en daar nog wel wat nat was. Koen Mol nam zijn go pro mee in de tweede 100 km groep en maakte een leuk filmpje dat je via de volgende link op You Tube kunt bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=1W69SXnq1Es

Jan Peters, Ambassador en wethouder van Oosterhout,  is weer herstellende van een hartstoornis. Het gaat weer goed met hem. Na de rit zette iedereen  een handtekening in het verhalenboek van Mart Smeets, dat Jan na de tocht thuis bezorgd kreeg.

Wederom werden we weer begeleid door 6 motards. Die signaleerden wel dat we er volgende ritten goed aan doen elke ploeg te voorzien van een captain. De tweede groep reed namelijk enkele keren niet op het fietspad maar op de weg en dat is niet de bedoeling. Daar gaan we volgend seizoen dan ook beter op letten.

Dit was gelukkig een redelijke droge rit. Mooie afsluiting van een seizoen met 5 clubritten( waarvan 2 bijzonder nat!) , een driedaagse in Limburg, een rit gekoppeld aan de profronde Zevenbergen, tijdritten Eneco Tour Hoogerheide en Ladies Tour Oosterhout met twee teams Ambassadors plus nog twee ritten die we gratis als genodigde konden meedoen (TSM-Moerdijk en Koos Moerenhout Classic met Databyte) . Daarnaast beleefden we natuurlijk een superavond met Marianne Vos bij onze Ambassador Wout Bouman in Wijk en Aalburg, een netwerkavond met directeur Lotto Jumbo Richard Plugge ten huize van Jan Verwiel in Breda en een startavond met bierproeven bij de Pimpelmeesch in Chaam en info over de ronde van Etten-Leur van organisator Ronnie Buiks.

Op naar het volgende seizoen! Maar  eerst nog de netwerkavond van donderdag 22 oktober in Zundert en wijnproeven bij Het Witte Paard donderdag 12 november met heerlijke hapjes en lekkere wijnen van gastheer en gastvrouw Jan Karel en Sheila Fikke.

En laten we allemaal een introducee aanleveren die ook deelnemer wordt, zodat we gaan uitkomen op 100 deelnemers!

Mooi doel voor volgend jaar. Elke rit tenminste 30 tot 40 deelnemers!