Toertocht Woensdrecht september 2016

Zaterdagochtend 3 september 2016. Een bewolkte lucht en nog een beetje fris na een licht regenbuitje.

Desondanks waren er 32 fietsliefhebbers (27 Ambassadors en 5 introducees) en 3 motards in alle vroegte naar café Non Plus Ultra in Woensdrecht gekomen om zich voor te bereiden voor een toertocht in de richting van het Zeeuwse Goes.

Na een kopje koffie gingen er 8 personen voor een tochtje van 80 km, 24 aanwezigen kozen voor de tocht van 100 km. Gaandeweg klaarde de lucht wat op en kwam de zon steeds meer tevoorschijn. De 85 km tocht liep langs Yerseke, Wemeldinge en Kattendijke via Kapelle en Kruiningen door de Zeeuwse polders terug naar Woensdrecht. Maar niet nadat we eerst bij de camping klein Stelle in Wemeldinge hadden genoten van een kopje koffie met een heerlijke wafel met slagroom.

De 100 km tocht liep grotendeels langs hetzelfde traject. Bij Kattendijke maakten de deelnemers aan deze tocht nog een ommetje via Wilhelminadorp, Goes en ‘s Heer Hendrikskinderen. In ’s Heer Hendrikskinderen was er voor deze groep koffie met iets lekkers op het terras bij café De Oranjeboom.

Terug aangekomen in Woensdrecht was er voor alle deelnemers op het terras een kopje soep met broodjes. Na een kort en gezellig samenzijn vertrok iedereen met een tevreden gevoel huiswaarts. We kunnen terugkijken op een mooie tocht. En het was intussen stralend weer.