Toertocht mOOOi West-Brabant

BREDA 1 oktober 2016 – Vol frisse moed en in vrolijke stemming stonden zaterdagochtend maar liefst tweehonderd deelnemers klaar bij het NAC-stadion voor de ‘Tourtocht mOOOi West-Brabant’. Samen fietsen zij door West-Brabant. Bijzonder aan dit fietsevenement is dat vertegenwoordigers uit de overheid, het onderwijsveld en het ondernemerschap gezamenlijk deelnemen. Ook rijden verschillende bekende oud-wielrenners, zoals Bart van Est, Koos Moerenhout, Johan van der Velde en Jack van der Poel mee. 
De toertocht is speciaal uitgezet door Stichting De Goeie Ontsnapping en de Cycling Ambassadors West-Brabant (CAWB). Die laatste groep is een netwerkclub die er geregeld samen op uit trekt om te fietsen. Het is de bedoeling om West-Brabant op deze wijze nog beter op de kaart te zetten als dé wielerregio van Nederland.
De start van ‘mOOOi West-Brabant’ was om 08.30 uur bij het NAC-stadion in Breda. De vele fietsers trokken door alle gemeenten in West-Brabant. In totaal waren er vijf tussenstops bij golfbaan de Turfvaart in Rijsbergen, café Tivoli in Nispen, café Gastels Sfeer in Oud Gastel, minicamping Oud-Drimmelen in Drimmelen en café-herberg de Koppelpaarden in Dussen. De rit eindigde weer in Breda. De tocht was in totaal 186 kilometer, maar de deelnemers kunnen zelf weten hoeveel kilometer ze rijden. Om de dertig kilometer is een opstapplaats. De organisatie kan terugkijken op een fantastisch evenement. Weinig regen en geen ongelukken!
FOTO’s: BARBARA ZONJEE