Ardennen Limburg Challange 2016

Op vrijdag 3 juni streek een 12-tal Cyling Ambassadors neer in het Limburgse voor de nodige kilometers in een fietsweekend. Na donderdag te acclimatiseren, hebben zij (met nog een 20-tal dagjesmensen) op vrijdag een tocht gereden door Limburg, de voerstreek en de ardennen. Ehhh ja, dat kan gewoon op 1 dag.

Adriaan had een prachtige tocht uitgezet van 120 kilometer, met een 2.000 hoogtemeters. Dat dat niet niks is, behoeft geen nadere uitleg. Zeker met La Redoutte halverwegen, voel je dat wel aan de beentjes. Ondanks een wat vochtige start (lees dus ook lekke banden) door motregen en mist is er prima gereden. Er werd als 1 groep gestart, maar gedurende de tocht vormde vanzelf groepjes met Ambassadors van gelijk niveau. In de kopgroep werd zelfs nog voor de dagoverwinning gereden.

Nadat iedereen binnen was werd de tocht afgesloten met een levering op brommer. Dit keer geen EPO of andere middelen, maar gewoon de plaatselijke Chinees. Voor de daggasten bleek dit een prima herstel, voor de weekendfietsers was het echter van groter belang. Zij hebben op zaterdag nog een 135 kilometer door Limburg gereden. Uit betrouwbare bron weet ik dat er volgend jaar nog flink wat kilometers bij kunnen. Enkele van de deelnemers reden namelijk op zondag weer vrolijk mee in de finale van de plaatselijke fietsvereniging.

Tijdens de tochten zijn er nog enkele mooie foto’s gemaakt, welke onderaan dit bericht te bezichtigen zijn.
Daarnaast is er zelfs nog een filmpje gemaakt van de tocht naar de Ardennen. Een prachtige bijdrage van Koen Mol.
Zo zie je maar; Fietsen, het is net-werken.